Chceme daňovou revoluci! Teď hned a tady! Zbavme se starých zákonů z 90. let, které se neustále lepí záplatami a nikdo se v nich nevyzná. Vymyťme konečně tu legislativní džungli. Spalme šílená daňová přiznání. Okamžitě! K čemu jsou a k čemu vlastně slouží? Kdo jim rozumí? 

Mám čím dál větší problém se vyznat ve všech těch změnách, které se dějí v daňové oblasti. Jaké jsou mé povinnosti, do kdy mám splatit, komu a jak mám ručit za jiné?  Kdo se má v tom labyrintu paragrafů zákonů a vyhlášek, řádů a předpisů, přiznáních a hlášeních vyznat?  Proč dělat svět komplikovanějším než je?

Chci platit daně. Chci rozumět svým povinnostem, chci chápat za co, kdy, kde, kolik a hlavně komu. Chci pracovat, chci podnikat bez starostí, chci vědět, jestli jsem se přihlásil ke správné dani, podal správné hlášení či přiznání. Proč EET?

To po čem volám je srozumitelná daňová soustava, jasné zákony a minimum paragrafů. Srozumitelná pravidla pro všechny. Odstranění zbytečných legislativních překážek. Zjednodušení administrativy. Ušetření času, prostředků, nervů a nesmyslných kontrol.

Opravdová moderní reforma daní, která bude reflektovat současný stav neustále měnící se společnosti a trendů přinese obrovské benefity. Změna v zákonech, která znemožní daňové optimalizaci, podvodné využití výhodnějších tarifů a daňových režimů, přinese zvýšení ekonomické aktivity společnosti. Vyšší odvod znamená větší výběr. Větší výběr znamená investice. Investice znamenají růst. Postupně jsme vyčerpali všechny zdroje a možnosti ekonomického růstu. Není pomalu kde brát. Zkusme reformovat daně, zjednodušit je. Je nejvyšší čas… Růst ekonomiky se zpomaluje…