Podvědomě cítíme, že svět zítra už nebude stejný jako dnes. Hospodářskou krizi nahradila krize politická. Milióny uprchlíků opouštějí válkou ohrožená sídla a hledají azyl. Statisíce se vydaly na pochod, na sever,  do nových domovů. Země severní Afriky a Blízkého východu se mění v troud. Západní svět zpohodlněl. Nepružné státní aparáty a nadnárodní firmy stěží reagují na překotný vývoj událostí. Kdo včera byl premiant a spí sen včerejších vítězů, probouzí se do noční můry.

Svět čeká velká změna a nové uspořádání. Globalizace narazila na svůj strop. Mnozí z nás se bojí, co přijde. Přicházíme o iluzí bezpečného světa, kde se normálním lidem nemůže stát nic špatného. Vesele se bavíme s přáteli a kolegy až do doby, než do restaurace či na koncert přijdou nemaskovaní mladíci a rozsévají smrt a zkázu. Události v Paříži šokují všechny, kteří žili v iluzi o bezpečném světě.

Svět se mění, přicházejí nové výzvy, kterým je potřeba čelit. Přicházejí nové potřeby spotřebitelů, které bude zapotřebí uspokojit. Kdo se dříve namlouval, že všechny velké podnikatelské příležitosti jsou už rozebrané, ať na to okamžitě zapomene. Svět se každou vteřinu mění, přináší příležitosti a výzvy, a těch se musíme chopit. Nelze v šoku a v křeči sledovat vývoj a čekat, že byrokraté nás zachrání. Tanker stěží mění směr okamžitě, ale lehké lodě ano. Svět dneška umírá v šoku a v deziluzi.

Svět zítřka ale nevidím v ohni a v plamenech. Nýbrž v daleko lepším světle. A právě teď se rodí možnost, jak se novými myšlenkami a nápady chopit příležitosti a vybudovat nový řád.

Po každé dobré párty přichází kocovina a vystřízlivění. Já věřím, že kocovinu rychle překonáme a můžeme se chystat na daleko lepší večírek, neboť tentokrát budeme u mixážního pultu my. Dáme ze sebe to nejlepší, protože teď máme tu nejlepší příležitost, která nám jde vstříc. Jen už si nehrajme na oběti. Svět patří silným. Svět patří nám.